Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Ρευστότητα ενός δισ. ευρώ το 2014 στην αγορά λόγω ΕΣΠΑ

odisseas
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επανέλαβε την πρόθεση και την συνεχή προσπάθεια των υπηρεσιών του υπουργείου για την πλήρη απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015.
Κονδύλια ύψους 3.920.260.000 ευρώ για έργα ΕΣΠΑ και λοιπά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα έχουν εκταμιευθεί από την αρχή του 2014 έως και σήμερα, ενισχύοντας την αγορά με σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο ίδιος επικαλούμενος τα στοιχεία αυτά ανέφερε ότι σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία (αρχές Νοεμβρίου) αυξήθηκε κατά 14,82% το ποσοστό απορρόφησης επί των πληρωμών, του συγχρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ σκέλους ,του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2013.
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επανέλαβε την πρόθεση και την συνεχή προσπάθεια των υπηρεσιών του υπουργείου για την πλήρη απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2015 ώστε να «δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή ώθηση στην αγορά και να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τη χώρα».

Πηγή: Ναυτεμπορική